Lilypie - Fifth Birthday

Lilypie - Third Birthday

2.5.14

Hadzim & Hadfina - first camping



















hadzim & hadfina first camping, 15.3.14 di sg chilling rawang.
2 hari 1 malam.
bersama-sama family izwan & pae, with their 3 boys.


sampai. pasang khemah. malam bbq.
pagi ahad breakfast. naik ke atas air terjun which took about 2h15m. hadfina sibuk nak jalan sendiri. hadzim jatuh masa turun bawah, jatuh dalam semak but everything was OK.
hujan pulak time packing tu. tapi semua enjoy.
really fun. must repeat.

14.10.13

Hadfina & hadzim - oct

disebabkan kekangan masa sekarang ni, jadi ibu buat update berjemaah ikut bulan jek laa ye.

hadzim yg selalu kene buli dgn hadfina. kene jadik horse. 

besides kene buli jadik horse, abang hadzim juga kene carry budak ni naik basikal.


playground & running

hari ahad ialah hari utk training. be it swimming or jogging.

hadfina dah boleh muat kasut nike abang. saving di situ. dah boleh bawak pegi jogging. yeayyyy.

main kat playground dulu sementara ibu jogging.lepas tu barulah jogging berjemaah. tapi kene paw ice cream dululah pulak. 

titisais (exercise, bak kata hadfina). lihat hadfina dibiarkan pegang sendiri kehkeh. good job hadfina. 

hadfina first run 500m. walaupon kejap kejap mintak air.

8.10.13

Train experience

sabtu, 5/10.
first malaysia train experience utk hadfina & hadzim. tak pernah bawak bebudak had-had ni naik train kat sini.hadzim dah pernah naik train & tram dulu masa kat HK.
ini pon sebab nak pergi lunch dimsum kat Eden KLIA, so ibu suggest kita naik train je dari salak tinggi.







ni budak tak reti dok diam dlm train .. aduhaiii.. turun dari train nampak bas ajak naik bas pulak ..

30.9.13

hadfina & hadzim - sept

entry berjemaah - september.

ni sblm balik spore. habis hadfina conteng lipstik nenek kat lantai & baju dia. sampai 1 rumah mengucap panjang .. 

happy kid betul kalau dapat main menatam ni (at ibu's cousin place in Spore). 

post duck face from hadfina haha! 

si sibuk dan si penyibuk. mmg penyibuk kalau abang menulis dia pon nak menulis gak. 

masa ibu buat 5s wardrobe bebudak, terjumpa dress yg belum pernah dipakai. lalu hadfina sibuk nak pakai. put on her & heard she asked her brother "abam, antik baju nina". & the sweet brother replied "wwooooooowwwwwwww. shantekssssssss". sweet! haha.

first time jatuh basikal sebab turun bukit & tak reti brek. juga first time jatuh basikal dengan memakai dress kihkih. 

budak panjang akal. akan diusaha asalkan dapat. 

hadfina pasrah kene ugut dgn abang suruh makan nasik kalau tidak kene sedut vacuum kahkahhh.

1.7.13

Hadzim turns 4

Anak bujang kesayangan hadzim faeiq turns 4years old yesterday ...

Tiup lilin 4batang dulu

With cousins yang tolong memerihkan majlis siap tolong potongkan kek ahahhaha

Then we off to tgi alamanda for dinner

Get surprised by tgi team. They sang a birthday song for hadzim and provide ice cream with candles for him. Hadzim at one time tertunduk malu.. Sweet moment!

Ok kita kasik can laaa birthday boy pilih hadiah dia sendiri. 

This is the day before. Nenek bought hadzim a new bicycle as birthday gift.a bigger bike so the current one will handsdown to hadfina (mcm biasa nasib anak kedua hihi).

Excitedly riding his new gear to school. 

hadzim at this age - always wants to avoid bahasa melayu. aduhai. trying very hard to speak or answers in English .. even insist to watch Upin Ipin or Boboiboy in English! kalau kartun cakap melayu memang dia suruh tukar channel. sampaikan mengigau pon speaking .. kuikuikui ...

27.6.13

Hadfina 1y7m

 Cik adik ni dah 1yr 7m. Dah byk sgt vocab which she learnt during unformal taught.. Tiba tiba jek dia dah tau .. Hehe.  
  

Ni nyanyi lagu happy birthday utk ibu .. Sweet gile .. "De de day day yu yuuuuu" 
 

Ni dah pandai conteng badan sendiri .. Aduhai .. tetiba jek tengok dah ada .. tanya sape buat? dia cakap "nina" (fina) .. haha ..

24.6.13

Hadfina & neck float


Hadfina suka neck float .. Yeayyyyy .. Abang hadzim mmg tak suka benor neck float nih .. So tak sia sia beli .. Fina bleh pakai horray .. 

15.3.13

hadfina gadiskuuuuuuuuuu

gaya hadfina at 1y2m (delayed post).

percubaan memanjat cabinet dapur. tapi sampai sekarang tak berjaya lagi sampai atas hahaha. so jadik spider woman jek dulu hihi. 

haaaa ni paling terbaekkk.asyik nak terjunnnn jek. kat pool kat katil ni mmg favourite! 

gaya tidur kalau penat sgt.

love xoxo!